Therapy

Sunday. My oldest son and husband went hiking together with my brother-in-law and oldest niece. They were gone all day and had a lovely time.

My sister invited all of us friends over for lunch and some bubbly and we could sit outside keeping a social distance and enjoying a few hours together catching up. It was just perfect. To be among these amazing women and feel all their love and support – just what I needed. No “pyssel” so far this year due to the covid19 pandemic.

Managed to achieve 12500 steps today with the long walk back and forward to my sister – so that was good too.

Pyssel hos K – 16 dec 2019

Årets sista pyssel och jag stod för kvällens värdinne-skap. Jag hade lagat en chili-gryta som serverades med en massa tillbehör. Mjuk lingon-pepparkaka med vaniljglass till fikat.

Vi pysslade med reflextyg och pärlor och knåpade ihop fina trollsländor och några andra varianter under kvällen. De blev jättefina! Tack för i år – 23 året av pyssel har nått sitt slut. Mot ny inspiration till nästa år!

Pyssel hos S – 28 nov 2019

Äntligen dags för lite härligt pyssel med bästa gänget. Vi piffar upp våra gamla / nya julkransar så vi får lite fint till advent.

Ikväll har vi njutit av god marockansk soppa med massor av spännande vegetariska ingredienser serverad med ett gott bröd. Fruktsallad till fikat.

Pyssel hos N – 15 okt 2019

Äntligen dags för lite riktigt pyssel! Vi hade beställt FIMO-lera i juliga färger och skulpterade fram tomtar av varierande sort o utseende. De blev riktigt söta! Kul!

N bjöd på sin goda kyckling/bulgur-sallad med varma vitlöksbröd. Mums! Och fryst cheesecake i olika sorter till efterrätt. En härlig kväll med bästa gänget!

Pyssel hos A – 16 sep 2019

Dags för höstens första träff med mina pysslande vänner. Samling hemma hos A där vi bjöds på en fantastisk trerätters med egenhändigt plockad svamp i form av en toast till förrätt, super-smarrig spagetti till varmrätt och ett urval av lokala specialiteter (Delicato) till fikat. Så mysigt att ses och bara vara lite.

Regnet vräkte ner under kvällen men slutade lagom till att jag skulle vandra tillbaka hem igen. Nån planering blev det inte – men lite idéer har vi. Får se om vi pysslar hos N nästa gång eller om det blir en favorit i repris (bara äta god mat, umgås och må bra!).

Pyssel hos E – 18 jun 2019

Vi hann träffas en sista gång innan sommarsemestrar och ledighet – tyvärr var A borta på jobbresa men vi övriga fem sågs hemma hos E och kunde avnjuta en jättegod ytterfilé-gryta med svamp o ris sittandes utomhus. Jag var kvällens chaufför och drack därmed inte av vinet som bjöds på kvällen till ära.

Efter maten dukade vi av och flyttade in då det blev lite svalt ute när solen försvann runt hörnet. Där fick vi kaffe o bakelse med vispgrädde o färska jordgubbar. Mmmm. En härlig kväll med bästa gänget. Nu tar vi sommarlov och ses i augusti / september.

Pyssel hos M – 7 maj 2019

Äntligen en kväll med bästa tjej-gänget – inget pyssel denna gång men väl annan terapi i form av god mat, skratt och prat.

En fantastisk lasagne med sallad till middag (mmm) och ett härligt kakfat att välja från till kaffet. En riktig myskväll – bra för själen.

Pyssel hos S – 21 mar 2019

En kväll i pysslets tecken.

Vi använde upp en del av vårt förråd av kort-fix samt en del nytt och dekorerade kort av olika slag. Perfekt!

Vi fick en jättegod middag bestående av en härlig chiligryta med tillbehör. Glass o kakor till fikat! Mums!

Pyssel hos K – 19 feb 2018

Min kväll att vara värd för månadens pyssel som denna gång inte var så pysslig utan bara trevlig i form av middag på Heron med efterföljande bio. Vi valde “Britt-Marie var här” vilken är efterföljaren till “En man som heter Ove”. Pernilla August briljerade och filmen hade en hel del hjärta och smärta men saknade tempo och var ganska seg. Men, sån trevlig kväll ändå!

Pyssel hos N – 22 jan 2019

Nytt år – nytt pyssel! Min syster överraskade oss med lite kul att börja året med.

Efter en härlig middag med fläskytterfilé i gryta serverat med vildris o sallad kastade vi oss över vår uppgift och arbetade med stor koncentration (jättesmå pärlor). Efter vårt slit belönades vi med en god kopp kaffe / te och glass & kakor. Mums. Och varsin nyckelbricka att ta hem förstås.

Låt vårt 23:e pyssel-år börja! (nästa gång ska vi gå på bio.. haha.. men sen har vi lite pyssel planerat)