Pysseldags

Äntligen fick vi ihop en kväll när vi kunde ge A sin födelsedagspresent – en pralinkurs på lokala företaget “Mitt söta skafferi”!

Tre härliga timmar tillsammans när vi har lagat chokladpraliner med fyra smaker (ingefära / kanel / saffran / vanilj), lakritstryfflar och chokladtryfflar. 

Så mycket gott och så mycket vi har lärt oss om temperering av choklad och olika tekniker. Och framför allt – en kväll att umgås och göra någonting kreativt ihop samt varsin goodie-bag att ta med hem med våra egna gjorda praliner!

Pyssel-middag

Äntligen dags att träffa mina bästaste och umgås ett par timmar. Vi bestämde oss för att prova nya pizzerian i Stuvsta Centrum – Stella – och jag tror vi alla var mycket nöjda med maten! Och framför allt – sällskapet! 

Nu blir det väl lite sommarledigt men vi kom överens om att ta nya tag i vårt pysslande och få upp våra regelbundna träffar igen. Ser fram emot hösten och att vi kommer lyckas med detta! Kram på er! 

Pyssel – AW

Vi samlas en sista gång för i år – denna gång via länk – och har en mysig AW tillsammans. Vi hade en förhoppning att allting skulle gå tillbaka till någon form av normal – men det syns ingen ljusning än tyvärr så vi får nog ställa in oss på online-träffar även under våren. Men vi börjar ju bli så high-tech efter de här åren så det är inga problem! 

Vi hade en hel del att glädjas åt idag – nytt jobb (grattis C!) var väl det som stack ut mest! Så roligt! Nu blir det lite julledigt och tid med våra familjer. Vi får se om vi vågar ses på nyår eller inte. Tack för i år! 

Pyssel-middag

Äntligen dags för lite tjej-mys – denna gång slog vi på stort och bokade bord på restaurang Buongiorno – inomhus. Det går framåt. Nästa år kanske vi kan börja ses hemma hos varandra igen om pandemin håller sig i schack och inte triggar nya restriktioner. 

En härlig kväll med mycket prat och skratt och lite allvar också. Lite slamrigt dock så det var svårt att höra vännerna i andra änden av bordet tyvärr. Mycket god mat och ett gott glas vin samt en cappuccino som avslutning på middagen. 

Pyssel-lunch

Äntligen fick vi träffas igen och prata lite. Vi skulle gå en promenad och äta lunch men vädergudarna ville annat så det fick bli en plan B så vi kunde ses ett par timmar i iallafall. Så – Herrängens Gårds uteservering fick det bli och vi hade en jättetrevlig stund och åt god mat tillsammans.

När vi kom hem igen tog jag och gubben en promenad bort till vallokalen och röstade i Kyrkovalet. Nu blir det lite soffa-tid innan det är dags att börja med middagen. 

Pyssel – AW

Dags för en afterwork med vårt pysslande gäng – så trevligt att ses en stund och kolla in hur alla mår och vad som händer! Nästa gång kanske vi äntligen kan våga oss på att ses på riktigt. Men, vi kände att vi inte var riktigt redo för det än – kvällarna ute är inte riktigt tillräckligt varma än heller för att sitta ute i flera timmar. Men snart så!  

Facebook rum är jättebra – fungerar typ som Skype, Zoom eller Teams. Vi börjar bli riktigt hi-tech! 

Nu är det helg – ska bli så skönt! 

Pyssel – AW

Äntligen dags för pyssel-aw med bästa tjejerna! Vi sågs flera gånger under den senaste månaden för att spela in pysselhälsningar till halva gänget – men det var ju hemligt så det kunde jag ju inte skriva om här. Nu är det bara minstingen i gänget kvar (söstra mi) – sen har vi alla nått fram till halvsekel-födelsedagen. 

Så härligt att få prata, lyssna, skratta och umgås en liten stund – längtar tills vi kan ses “in person” – vilket förhoppningsvis kan bli snart när det blir lite varmare ute och vi kan ses på någons baksida igen! 

Pyssel – AW

Dags för lite mys på hög nivå – en afterwork on line med bästaste tjejerna. Så trevligt att ses och prata en stund och skratta lite med hela gänget. Tack för att ni finns! Längtar redan till nästa träff. 

Pyssel – AW

Äntligen dags för lite mys med mina bästaste! Och på vinets dag dessutom! Vi träffades efter jobbet för ett par timmars prat och gemenskap – via ett rum i Facebook denna gång. Jättemysigt och precis vad vi behövde! 

Min familj var lite hungrigare än att vänta tills jag pratat klart så det fick bli lite hämtpizza som jag kunde äta medan vi umgicks. Bara att “muta” ett tag och lyssna på de andra! 

Tack för en mycket trevlig kväll! Vi ses snart igen, hoppas jag! Kram! 

Pyssel – AW

Äntligen en kväll med bästa gänget! Ett glas vin och en massa prat efter jobbet – precis vad vi behövde. Hua vilken vecka jag har haft – skönt med lite tjejmys som avslutning!

Ett 2020 som går till historien – inte en enda vanlig pysselkväll på hela året. Men, vi lyckades få till en lunch och två online-möten. “Teams” fungerar jättebra (för det mesta).

God Jul och Gott Nytt År – mina pysslande vänner.