Pyssel – AW

Äntligen en kväll med bästa gänget! Ett glas vin och en massa prat efter jobbet – precis vad vi behövde. Hua vilken vecka jag har haft – skönt med lite tjejmys som avslutning!

Ett 2020 som går till historien – inte en enda vanlig pysselkvällar på hela året. Men, vi lyckades få till en lunch och två online-möten. “Teams” fungerar jättebra (för det mesta).

God Jul och Gott Nytt År – mina pysslande vänner.

Online-pyssel

Äntligen en chans att “ses” och prata lite! S tog initiativ och bjöd in till en Teams-träff och överraskade oss med en påse med kakor o pyssel som hängde på ytterdörren. Så trevligt! 

Vi har fikat, stöttat varandra, skrattat o pratat. Pysslat bokmärken och avnjutit en hallongrotta o peppisar. 

Vi bestämde att försöka “ses” en gång till innan jul – ser jag fram emot!

Tack mina bästaste – vad glad och tacksam jag är att vi har varandra! 

Therapy

Sunday. My oldest son and husband went hiking together with my brother-in-law and oldest niece. They were gone all day and had a lovely time.

My sister invited all of us friends over for lunch and some bubbly and we could sit outside keeping a social distance and enjoying a few hours together catching up. It was just perfect. To be among these amazing women and feel all their love and support – just what I needed. No “pyssel” so far this year due to the covid19 pandemic.

Managed to achieve 12500 steps today with the long walk back and forward to my sister – so that was good too.

Pyssel hos K – 16 dec 2019

Årets sista pyssel och jag stod för kvällens värdinne-skap. Jag hade lagat en chili-gryta som serverades med en massa tillbehör. Mjuk lingon-pepparkaka med vaniljglass till fikat.

Vi pysslade med reflextyg och pärlor och knåpade ihop fina trollsländor och några andra varianter under kvällen. De blev jättefina! Tack för i år – 23 året av pyssel har nått sitt slut. Mot ny inspiration till nästa år!

Pyssel hos S – 28 nov 2019

Äntligen dags för lite härligt pyssel med bästa gänget. Vi piffar upp våra gamla / nya julkransar så vi får lite fint till advent.

Ikväll har vi njutit av god marockansk soppa med massor av spännande vegetariska ingredienser serverad med ett gott bröd. Fruktsallad till fikat.

Pyssel hos N – 15 okt 2019

Äntligen dags för lite riktigt pyssel! Vi hade beställt FIMO-lera i juliga färger och skulpterade fram tomtar av varierande sort o utseende. De blev riktigt söta! Kul!

N bjöd på sin goda kyckling/bulgur-sallad med varma vitlöksbröd. Mums! Och fryst cheesecake i olika sorter till efterrätt. En härlig kväll med bästa gänget!

Pyssel hos A – 16 sep 2019

Dags för höstens första träff med mina pysslande vänner. Samling hemma hos A där vi bjöds på en fantastisk trerätters med egenhändigt plockad svamp i form av en toast till förrätt, super-smarrig spagetti till varmrätt och ett urval av lokala specialiteter (Delicato) till fikat. Så mysigt att ses och bara vara lite.

Regnet vräkte ner under kvällen men slutade lagom till att jag skulle vandra tillbaka hem igen. Nån planering blev det inte – men lite idéer har vi. Får se om vi pysslar hos N nästa gång eller om det blir en favorit i repris (bara äta god mat, umgås och må bra!).

Pyssel hos E – 18 jun 2019

Vi hann träffas en sista gång innan sommarsemestrar och ledighet – tyvärr var A borta på jobbresa men vi övriga fem sågs hemma hos E och kunde avnjuta en jättegod ytterfilé-gryta med svamp o ris sittandes utomhus. Jag var kvällens chaufför och drack därmed inte av vinet som bjöds på kvällen till ära.

Efter maten dukade vi av och flyttade in då det blev lite svalt ute när solen försvann runt hörnet. Där fick vi kaffe o bakelse med vispgrädde o färska jordgubbar. Mmmm. En härlig kväll med bästa gänget. Nu tar vi sommarlov och ses i augusti / september.

Pyssel hos M – 7 maj 2019

Äntligen en kväll med bästa tjej-gänget – inget pyssel denna gång men väl annan terapi i form av god mat, skratt och prat.

En fantastisk lasagne med sallad till middag (mmm) och ett härligt kakfat att välja från till kaffet. En riktig myskväll – bra för själen.

Pyssel hos S – 21 mar 2019

En kväll i pysslets tecken.

Vi använde upp en del av vårt förråd av kort-fix samt en del nytt och dekorerade kort av olika slag. Perfekt!

Vi fick en jättegod middag bestående av en härlig chiligryta med tillbehör. Glass o kakor till fikat! Mums!