Pyssel hos K – 30 aug

Dags för en träff med vårt lilla pysselgäng – första efter sommaruppehållet. Jag bjöd in och vi hittade en kväll när alla sex kunde! Roligt! Så mysig att få höra hur alla mår, vad alla gör och hur sommaren varit. 

Jag hade lagat pastasallad med kyckling och sen hallon/fläder-tiramisu till fikat. Tror de tyckte det var gott. 

Nästa träff ska vi spela ett spel som vi enades om och beställde på nätet. En mordgåta som kommer ta hela kvällen i anspråk. Spännande! 

Pyssel med E – Allsång – 16 jun

Ikväll samlades vi i Sjödalsparken för att vara med på Allsången där. Siw Malmqvist var med och uppträdde – vilken krutgumma! Kul! 

E hade fixat jättegod pastasallad, bakad bröd och en smarrig rulltårta med vispgrädde till dessert. Inte dumt. Vi hittade en plats i skuggan och njöt av god mat o kunde även sjunga med i sånghäftena som vi fick. 

Tyvärr var vi bara fyra som hade möjlighet att vara med ikväll men vi fick en väldigt mysig och trevlig sommaravslutning tillsammans. Tack för ikväll! 

Pyssel hos M – 25 apr

Äntligen dags för en kväll med bästa gänget. Min tur att köra så jag hämtade A och åkte till N… och insåg sen att vi skulle till M (som bor runt hörnet från N iofs). Haha. Trött? Jajamensan! 

Väl där bjöds vi på en fantastiskt god middag – pasta med en underbar sås med lövbiff, svamp, paprika, rödlök och annat gott! Mmmm. 

Kvällens pyssel var ett försök att vrida paraffinljus efter ett bad i varmt vatten. Det gick sådär. På instruktionsfilmen ser det jättelätt ut men de ljusen vi valt samarbetade inte och färgen lossnade. Men, de några blev jättefina och vi hade otroligt kul. Bra för själen med mycket skratt och samarbete! 

Kvällen avslutades med en kopp te med glassbit o kaka. Tack vänner för en härlig kväll! 

Pyssel hos A – 13 mar

Äntligen pysseldag och gammalt hederligt knep & knåp. 

Vi bjöds på en jättegod middag med kyckling o ris och sedan var det dags att sätta fart på skaparhjärnan och knepa ihop gratulationskort. Mys! 

Fika framför TVn och en spännande kvartsfinal i svenska cupen – derby mellan Bajen o AIK – där Bajen drog det längsta strået efter ganska mycket stök o bök o rök. Puh vilken pärs! 

Nästa tillfälle inplanerat – vi får se vad vi hittar på då! Så mysigt att vi är igång och kan ses regelbundet igen! Bästa gänget! 

Pyssel hos N

Äntligen fick vi ihop en träff med vårt pysselgäng! Första gången på 3 år som vi ses hemma hos någon av oss. N hade fixat en jättegod middag med efterföljande fika med gottis. Så trevligt! 

Vi planerade in förslag på nästkommande två tillfällen (så vi har något att se fram emot och redan fixat datummässigt sett). Härligt! 

Pysseldags

Äntligen fick vi ihop en kväll när vi kunde ge A sin födelsedagspresent – en pralinkurs på lokala företaget “Mitt söta skafferi”!

Tre härliga timmar tillsammans när vi har lagat chokladpraliner med fyra smaker (ingefära / kanel / saffran / vanilj), lakritstryfflar och chokladtryfflar. 

Så mycket gott och så mycket vi har lärt oss om temperering av choklad och olika tekniker. Och framför allt – en kväll att umgås och göra någonting kreativt ihop samt varsin goodie-bag att ta med hem med våra egna gjorda praliner!

Pyssel-middag

Äntligen dags att träffa mina bästaste och umgås ett par timmar. Vi bestämde oss för att prova nya pizzerian i Stuvsta Centrum – Stella – och jag tror vi alla var mycket nöjda med maten! Och framför allt – sällskapet! 

Nu blir det väl lite sommarledigt men vi kom överens om att ta nya tag i vårt pysslande och få upp våra regelbundna träffar igen. Ser fram emot hösten och att vi kommer lyckas med detta! Kram på er! 

Pyssel – AW

Vi samlas en sista gång för i år – denna gång via länk – och har en mysig AW tillsammans. Vi hade en förhoppning att allting skulle gå tillbaka till någon form av normal – men det syns ingen ljusning än tyvärr så vi får nog ställa in oss på online-träffar även under våren. Men vi börjar ju bli så high-tech efter de här åren så det är inga problem! 

Vi hade en hel del att glädjas åt idag – nytt jobb (grattis C!) var väl det som stack ut mest! Så roligt! Nu blir det lite julledigt och tid med våra familjer. Vi får se om vi vågar ses på nyår eller inte. Tack för i år! 

Pyssel-middag

Äntligen dags för lite tjej-mys – denna gång slog vi på stort och bokade bord på restaurang Buongiorno – inomhus. Det går framåt. Nästa år kanske vi kan börja ses hemma hos varandra igen om pandemin håller sig i schack och inte triggar nya restriktioner. 

En härlig kväll med mycket prat och skratt och lite allvar också. Lite slamrigt dock så det var svårt att höra vännerna i andra änden av bordet tyvärr. Mycket god mat och ett gott glas vin samt en cappuccino som avslutning på middagen. 

Pyssel-lunch

Äntligen fick vi träffas igen och prata lite. Vi skulle gå en promenad och äta lunch men vädergudarna ville annat så det fick bli en plan B så vi kunde ses ett par timmar i iallafall. Så – Herrängens Gårds uteservering fick det bli och vi hade en jättetrevlig stund och åt god mat tillsammans.

När vi kom hem igen tog jag och gubben en promenad bort till vallokalen och röstade i Kyrkovalet. Nu blir det lite soffa-tid innan det är dags att börja med middagen.